„Већ свака лажа места у љубави нема…“

„Већ свака лажа места у љубави нема…“

                                                                                                                                          (Деспот Стефан Лазаревић)MH900160230

Понекад, након дугог лутања и потраге за неким, сетимо се да и ми као изграђене и напола зреле особе знамо да волимо и тежимо да будемо вољени. Понекад, али само понекад, зажмуримо и препустимо срцу да надвлада разум.

Шта је љубав? Од чега настаје и како да је ухватим?

Дрхтавом руком шчепамо облаке очекујући Сунце, очекујући то савршенство које зовемо љубав. Ако напишем- љубав – нисам је учинила живом. Љубав не стаје на лист папира, ни на зид, а кад би читав космос био хартија и даље не би било места за њу. Безвремена је, измиче из руку и не можемо је сместити нигде. Љубављу прихватамо све добро и лоше у некоме, несавршено претварамо у перфектно. Уствари, несавршено је право савршено тек кад га прихватимо. У љубави нема користи, лажи, услова. Истинска љубав је она без „али“ и „ако“. Љубав не подржава неиспуњено обећање и гомилу лажи, лажи којима једна страна слепо верује. Најзад, љубав се гради од истине и поверења, и од тоне среће и стрпљења.

Схватајући себе, пожелех да волим. Волети, значи удахнути ваздух пуним плућима. Када бих могла да скинем тај глупави осмех са његовог лица, кад год ме види, и узмем га само за себе?

Волети не значи држати некога у шаци- већ на длану! Пустити га да оде онда кад пожели, пустити га да лаже неког другог.

Љубав је ту, ма где ми кренули. Она је почетак мог размишљања и његов крај. Она ме смешта неком у око, ја сам нечија и неко је мој. Љубав тада значи поклонити некоме сјај у оку и сво размевање овог света. Разумевање постоји за све осим за лажи. Највећа лаж је рећи некоме – волим те, ако то стварно нисмо сигурни. Лажи које су изречене ненамерно боле подједнако као и остале. Лаж може да буде ситница или нешто крупно, али, свака истина која се крије иза лажи исплива горе. Рекох да се љубав ослања на поверење и искреност, с тога ја не желим да лажем. Не желим да трујем људе које волим. На крају, желим да сви нађу некога кога ће волети безусловно и искрено. Некога с ким ће изобличиоти и улепшати стварност.

Манојловић Маја I5

Advertisements

Једно мишљење на „„Већ свака лажа места у љубави нема…“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s